Pff de politie en ik.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Irene Tijs - WaarBenJij.nu Pff de politie en ik.... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Irene Tijs - WaarBenJij.nu

Pff de politie en ik....

Door: IreneTijs

Blijf op de hoogte en volg Irene

10 Juli 2012 | Indonesië, Batavia

Pff de politie en ik; het bleek opnieuw niet de beste combinatie.

Ik doe even een sprong vooruit. Me Verhaal over het geweldige Laos volgd nog. Evenals het verhaal over de drie weken samen met Stefan in Indonesie.

Gisteren was het helaas zover: Stefan ging weer terug naar Nederland. We hadden gevraagd wat het koste om met de taxi naar het vliegveld te gaan en weer terug; 18 euro. Terwijl een scootertje huren inclusief benzine maar 5 euro koste en dat wat meer vrijheid gaf.

Dus daar gingen Sjonnie en Anita op de scooter via allerlei binnendoorweggetjes en een klein stukje snelweg naar Kuta om daar het strand eens te bekijken, te testen of de biertjes daar ook smaken en te zien of het waar is; het stikt er van de dronken Australiers? (stikken was een groot woord maar de dronken austrailiers waren zeker aanwezig).

Naardat Stefan en ik doei hadden gezegd (geen zwaar emotioneel afscheid aangezien ik zelf vrijdag alweer op Nederlandse bodem sta) ben ik terug gecrossed naar Sanur. Via de snelweg want ik had geen kaart bij mij dus dit leek me het verstandigst. In de file zag ik voor me al 2 toeristen van de weg gehaald worden door meneer de agent en wist al dat ik ook aan de beurt zou zijn aangezien er geen afslag meer tussen zat. En ja hoor ik hoorde de sirene achter me al aangaan; En inderdaad ik werd erafgeplukt en meegenomen om voor de supermarkt te stoppen. Ideaal! want de supermarkten in Indonesie hebben wifi! En de id (over het algemeen de naam van de supermarkt gevolgd door een nummer) en het paswoord (0 t/m 8 of 1 t/m 9) goktte ik goed! ff gechecked; Mijn nederlandse rijbewijs was rechtsgeldig in Indonesie. Volgens meneer de politieagent was dit echter niet zo. Of ik even 2.000.000 (ongeveer 160 euro) wou gaan pinnen in de supermarkt en hun meteen wou betalen. Uhm nee! Want A; er is geen aanleiding tot het vragen naar mijn rijbewijs dus dit is een vorm van discriminatie en B; mijn rijbewijs is geldig! Wat ik in Nederland dee? Studeren. Ow 500.000 was dan ook wel goed (40 euro). Nee ik betaal niet! Of ik dan mee wou gaan naar het burau. Prima, maar dan moet ik eerst even me oom bellen die in Sanur woont om advies te vragen. Dus ik mocht hun volgend door de file maar bij de u bocht stopte ze en gaven ze aan dat ik toch gewoon me weg mocht volgen! En boden ze hun excuus aan voor hun onjuiste handelingen!

Dankjewel niet-bestaand-oompje-uit-Sanur!

• 10 Juli 2012 - 02:45

Anouk:

Haha irene wat een geweldig verhaal weer! Goed idee van je om de geldigheid te checken via wifi!
    En wat slim om te doen of je een oom daar hebt haha!!

Jaja, vrijdag is het dan zover. Vast jammer! Maar ja, geniet daar nog even. En dan zien we elkaar vrijdag weer!

Liefs

• 10 Juli 2012 - 05:20

Mo:

Wat een verhaal weer.. geniet nog ff de laatste paar dagen..

• 10 Juli 2012 - 07:54

Jetske:

Haha geniaal dit... Zo zie je maar weer: hoe langer jij reist, hoe meer van dat soort nuttige kennis en weetjes jij opdoet he... met je Wifi die altijd in de supermarkten is en hoe je daarop komt :) Prachtig hoor!! :):)

• 10 Juli 2012 - 07:59

Leanne:

Jij bent een topwijf! Ik zou dat echt niet durfen! In die landen moet je wel van je af kunnen bijten, goed gedaan! Geniet van je laatste dagen! Tot binnen een week! xxx

• 10 Juli 2012 - 09:35

Lisanne:

haha de aanhouder wint!
    Geniet van de laatste daagjes! en zie je het weekend wel verschijnen!