week 8 + 9
Door: IreneTijs
Blijf op de hoogte en volg Irene
23 November 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria
Dinsdag hadden we qua verplichte activiteiten een relaxte dag. We moesten alleen ’s middags maar naar KMP toe om daar de after school activities te begeleiden. De rest van de dag hebben we aan school gewerkt en ons sociale leven in Nederland, tot zover mogelijk met alleen internet in het internet café. ’s Avonds hebben we met een afrikaan die Margreet kent vanuit de kroeg gesquasht.
Woensdag zouden we ein-de-lijk onze eerste afspraak met onze supervisor hebben…… alweer niet! Half 9 belt hij de afspraak van 10 uur af. Die afspraak is overigens als tig keer afgezegd/verplaatst vanuit zijn zijde. Dus alweer spontaan tijd om aan school te werken óf om uit te slapen….. Toen Nick zijn hoofd om de hoek van de deur deed en melde dat de afspraak niet door ging wist ik het al, omdraaien en nog even lekker verder slapen! ’s Middags weer naar Waterworks geweest. Pff communiceren terwijl niemand elkaars taal spreekt is zo lastig, maar het is uiteindelijk weer gelukt! Ze snapten de oefeningen maar of ze het ook daadwerkelijk aan de lifeskill kunnen koppelen die ik ze graag wil leren valt te betwijfelen. ’s Avonds zijn we naar the beer and barrel geweest voor een braai met studenten van de universiteit van the west cape. Was echt super gezellig en ook leuk om met hen te praten over hoe zij tegen bepaalde zaken hier aankijken.
Donderdag zijn we naar een crèche geweest die we ook graag willen betrekken in het lifestyl project. Ikzelf heb hier enige twijfels bij omdat en de kinderen vrij jong zijn en het eigenlijk gewoon te lastig is om de onderwerpen te implementeren en omdat het lesmateriaal wat de vorige studenten hebben achtergelaten veel te hoog gegrepen is voor deze kinderen. Ze reageerden opzicht enthousiast maar zagen zelf ook deze bezwaren in. Er is besloten het alleen te implementeren bij de oudste kinderen en niet het gehele lesprogramma maar ons te richten op tandverzorging. Donderdag avond opnieuw naar de beer and barrel geweest, weer een super leuke gezellige avond gehad.
Vrijdag was weer een heerlijke relaxte dag. Ik ben blij dat we alleen op vrijdag de verplichting hebben om de afgelopen week door te spreken en ons voor te bereiden op de aankomende week. Die aan-klooi-dag hebben we ook wel nodig om een beetje uit te rusten. Zeker met een weekendje duiken in het vooruitzicht….
Pff maandag toen we uit bed kwamen was de energieniveau voor me gevoel nog hetzelfde als toen ik naar bed ging. Wat was dat weekendje duiken vermoeiend. En dan te bedenken dat we alleen nog maar in een meer zijn geweest omdat de zee veel te wild was voor beginners zoals ik. De ouderen waren bijna nog actiever als ikzelf. Ja de kinderen waren dat ook, maar dat is in tegenstelling tot de ouderen vrij gebruikelijk. Ik heb het theeavondje maandag ook maar overgeslagen om vroeg in bed te gaan liggen en een filmpje te gaan kijken.
Dinsdagochtend hadden we een afspraak met Shamantha om het te hebben over de invulling van de spelletjes van community and family day. Met deze afspraak zijn we bijna 3 uur zoet geweest maar het is nu allemaal wel kraakhelder. We gaan 8 spellen in de ochtend doen en 8 ’s middags . Daarnaast gaan we een zeebaan aanleggen. Na die afspraak ben ik even naar het internetcafé gegaan, want we hebben nog steeds geen internet (al anderhalve week niet) en ik wil natuurlijk wel een klein beetje op de hoogte blijven van het nieuws in Nederland……… ’s middags weer naar KMP geweest. Het niveau verschil daar is enorm. Er zijn meiden bij die motorisch zo achter ontwikkeld zijn dat ze amper een bal kunnen vangen. Maar het leuke is, dat zijn wel de meiden die er het meest lol in hebben, de meiden die je al op staan te wachten op de parkeerplaats!
Woensdag hebben we weer aan schoolwerk besteed. ’s ochtends zijn we nog wel naar een crèche geweest maar de afspraak viel een beetje in het water door alles wat tegen zat, volgende week nog maar een keertje heen! En zijn we natuurlijk naar Waterworks geweest. Woensdag heb ik op Apelcreek gegeten en ze daarna helemaal ingemaakt met Monopoly.
Donderdag, ik werd waker van het lawaai op de gang waren Wendy en Sandra er. Nick en ik hadden eigenlijk deze dag gepland om alles voor community and family day te regelen. Alleen Nick had er niet aan gedacht dat hij Wendy en Sandra had toegezegd te helpen met SPSS. Dus die stonden al vroeg op de stoep. Uiteindelijk heb ik ze de hele dag geholpen omdat ik eigenlijk de enige was die er ooit mee gewerkt had (het is een statistiek verwerkingsprogramma). ’s Middags naar Remhoogte geweest (mijn favoriete groep).
Vrijdag alsnog gebruikt om de dingen die gisteren op de planning stonden te doen….
4-11-2010, 08:05
Deze week was een super drukke week voor mij, ik ga morgen ( vrijdag) weg op vakantie en doordat het duiken van het weekend niet zo lekker ging gaan we donderdagochtend haaien duiken, dus donderdag valt er al een werkdag weg en er moet nog wel ontzettend veel gebeuren. Dus het was een gewone week met wat minder gezelligheid en wat meer schoolwerk…….. maar het is afgekomen!
24 November 2010 - 10:01
Laura:
Ha Irene!
Wat leuk dat jullie de community day samen doen! Twee dezelfde projecten in een week is natuurlijk ook niks! Wat voor soort spellen ga je doen?
Duiken lijkt me ook errug leuk! Ik moet je verslagje daarover nog lezen ;) Ga je echt naar haaien duiken? Iew!!! Zorg maar dat je niet opgegeten wordt want ik wil je over een paar maandjes wel weer zien!! Heel veel plezier op je vakantie en veel foto's maken he!! Waar ga je precies heen? Liefs xx